Kanal Tux

3 juletraditioner, du ikke må glemme

Når vi nærmer os december, så begynder det at krible i den lille nisse indeni de fleste af os. I supermarkederne springer nisserne ofte frem på hylderne sidst i oktober. Så ved vi, at vi er ved at nærme os den søde tid – juletiden. Men hvilke traditioner, er det nu lige, vi plejer at have i julen? Der er jo et helt år imellem, så man kan nemt komme til at glemme ting. Hvis du er lidt i tvivl om, hvilke juletraditioner i skal prøve af i år, så kig med her, hvor vi kommer med tre bud på vigtige juletraditioner, du ikke må glemme.

Den hyggelige eller skøre julesweater

Julesweateren. Kan du huske den virkelig afskyelige, hjemmestrikkede julesweater, som du engang fik i gave? Julesweateren har hængt ved og er blevet en stor juletradition. Det er sjældent, at det er den hjemmestrikkede version, der bliver brugt.

Til gengæld er der blevet et helt marked for julesweaters. De findes i alle mulige fine og skøre designs, så der findes en julesweater både til den hyggelige familiemiddag med tante Olga og til den skøre julefrokost på arbejdet, hvor der gerne må skejes ud.

Duften og hyggen omkring hjemmebagte julesmåkager

Julebagværk. Vi har ofte så travlt i hverdagen, at der bliver lavet en masse overspringshandlinger i køkkenet. Dette er i hvert fald noget som de fleste i dagens Danmark kan nikke genkende til. Når det kommer til juletiden, så er der bare nogle aktiviteter, som vi prioriterer. Det er egentlig ikke fordi, at der er mere tid at gøre med i december – tværtimod. Det er et valg, at vi vælger at hygge om vores traditioner.

Hvad giver også en bedre julestemning end duften af friskbagte julesmåkager, der fylder luften i hele hjemmet? De mest populære julesmåkager er: Brunkager, pebernødder, klejner, vaniljekranse og havregrynskager. De individuelle familie kan også have en anden type småkager, der er julehittet. Hvilke julesmåkager laver I hjemme hos jer?

Lav DIY-julepynt sammen med dem, du holder af

Juleklip. Det lyder måske lidt tamt, men der er altså noget rigtig hyggeligt over at sidde sammen og være kreativ. Juleklip behøver ikke kun at være for de små, der sidder og nørkler med lim og saks. Der findes rigtig meget inspiration til fede DIY projekter om julepynt.

Det er både billigere at lave julepynten selv, det er hyggeligere og så knytter der sig et særligt minde til det julepynt, som man sidder og lave sammen med mennesker, man holder af.

En hurtig søgning på nettet vil nemt kunne lede frem til DIY projekter med julepynt i forskellige sværhedsgrader. I kan klippe julehjerter, lave juleguirlander og klippe kravlenisser ud. Er du lidt kreativt anlagt, så kan du jo forsøge dig mig en nisse lavet i filt eller en snemand, der er lavet ud af ris og en gammel, hvid strømpe.

Kun fantasien sætter grænser. I kan også købe noget keramik, der skal males på. Der følger typisk også maling og pensel med. Dette er også super hyggeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *