Kanal Tux
superfoods

9 former for superfoods som du bør kende

De seneste år er det blevet meget populært med de såkaldte superfoods. Men hvilke fødevarer er det egentlig? Faktisk er mange af dem nogle, som du spiser i det daglige. Det kan derfor være en god ide at spise nogle flere af dem. Vi giver dig ni gode bud her.

  1. Jordbær

En af de mest danske frugter – og så er det faktisk en superfood. Jordbær indeholder nemlig flere forskellige former for vitaminer, blandt andet meget c-vitamin. Derudover indeholder det også folinsyre og ellaginsyre, der blandt andet er godt for huden.

  1. Laks

Laks er også meget almindelig på de danske middagsborde – og en rigtig god superfood. Laksen indeholder blandt andet de meget sunde omega 3 fedstyrer, der er nødvendige for kroppen. De er for eksempel med til at drive betændelsestilstande væk.

  1. Hvidløg

Hvidløg indeholder stoffet allicin, der er meget godt for blodomløbet og dermed for hjertet. Det er derfor en god undskyldning for dig for at spise noget mere hvidløg.

  1. Mandler

Mandler indeholder en masse stoffer, der er med til at gøre din hud sund og smidig. Det er derfor en rigtig god mulighed for dig for at indtage en superfood, der kan være med til at påvirke, hvordan du ser ud.

  1. Gojibær

Gojibær er måske ikke den mest almindelige spise på de danske middagsborde, men det burde den faktisk være. Gojibærret indeholder nemlig en masse c-vitamin og antioxidanter, der er med til at styrke immunforsvaret.

  1. Kokosvand

Kokovand må ikke forveksles med kokosmælk. Vandet er nemlig saften fra den rå kokosnød. Det er meget lækkert vand med kokossmag, der også er meget sundt for kroppen. For eksempel er det rigtig godt til at rehydrere kroppen. Hvis du træner meget, er det derfor perfekt at have kokosvand i din taske.

  1. Persille

Persille indeholder meget folinsyre, der er med til at afgifte din krop. Det er derfor en urt, der er med til at få dig til at se yngre ud. Det burde nok kunne få dig til at komme noget mere persille på din mad fremover.

  1. Oliven

Oliven er med til at nedsætte niveauet af det farlige kolesterol i din krop. Det er derfor en rigtig god ide for dig at spise mange af de lækre, saftige oliven.

  1. Havtorn

Selvom havtorn vokser vildt i Danmark, har den længe været en overset plante. Det er rigtig ærgerligt, for den er fuld af vitaminer og har blandt andet vist sig at være god til at forebygge diabetes.

Læs også om, hvorfor du skal indtage superfoods på mintraeningsdagbog.dk som ejes af Steffen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *