Kanal Tux

At få et lån til din virksomhed kan være svært

At få sig et lån til din virksomhed er ikke altid den nemmeste opgave i verden, da det er en labyrint af banker og investorer man ofte skal igennem. Det kan være svært at gennemskue hvor mange penge man har brug for og hvem man skal gå til. Den ene bank har måske et godt tilbud, men så er der en masse skjulte gebyrer eller en investor vil måske gerne give mange penge, men vil til gengæld have for meget medbestemmelse i din virksomhed. Når det gælder om at få et lån til din virksomhed, så er det altid bedst at få et lån uden alt for mange ”strings attached”.

Banken kan være en løsning med lån til din virksomhed, men du skal være opmærksom

Mange små og mellemstore virksomheder går til bankerne når de mangler penge til f.eks. opstart af virksomhed, går hårde tider i møde eller blot vil lave en stor udvidelse af produktionen. Det er også ofte i bankerne man kan få nogle gode renter, men man skal være på vagt når det er den metode man går efter. Bankerne er nemlig gode til at gemme en masse gebyrer, så du måske får et dårligere lån en først forventet. Det er ikke målet. Når banken vil give et lån til din virksomhed, så skal du tænke over, at de vil tjene penge på det. Det er derfor ikke bare en bankrådgiver du taler med, men også en sælger i en og samme person. Derfor skal du huske at forholde dig objektivt og slå koldt vand i blodet, når du skal forhandle. Husk også at indsamle tilbud fra mange forskellige banker, når du vil have lån til din virksomhed.

Det kan være en idé at overveje investor eller andre metoder til lån til din virksomhed

Et alternativ til at tage et lån til din virksomhed i banken er at gå til investorer. De kan ofte bidrage med en masse viden og ressourcer, som ikke altid er at finde i banken. Her skal man dog også være påpasselig, da de ofte er ude på at få meget mere end bare en renteindtægt fra et lån til din virksomhed. At benytte sig af en investor kan være en stor fordel, men man skal være meget opmærksom på den aftale man indgår, så ikke man pludselig mister den virksomhed man har satset alt på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *