Kanal Tux

Derfor har bilen brug for et udstødningssystem

Den forurener, lugter og larmer endda af og til. Bilens udstødning har mange gener for omgivelserne. Hele udstødningssystemet er nødvendigt for bilens funktion. Men hvorfor er det nu også det, og hvad kan du selv gøre for at sikre, at din bils udstødning virker optimalt?

Restprodukt af forbrændingen forurener

Helt grundlæggende sikrer udstødningen, at bilen kan skille sig af med udstødningsgassen, som er et restprodukt af den forbrændingsproces, der sker i motoren. Det er den gas, der hver dag forurener luften for milliarder af mennesker verden over.

Bilens udstødningssystem indeholder heldigvis en katalysator, som renser og reducerer udskillelsen af de skadelige nitrogenoxider. En katalysator kræver at bilen benytter blyfri benzin, da bly ødelægger systemet. Siden 1989 har en katalysator været lovpligtig. Katalysatoren sidder tæt på motoren og bliver derfor sjældent udsat for skader og slid. Den skal derfor sjældent udskiftes. Derudover indeholder et udstødningssystem topstykke, turbolader og lydpotte.

Ondt i ørene og økonomien

Larmen fra en revnede udstødning skærer igennem marv og ben. Vi har alle prøvet det. Enten med egen bil eller som forbipasserende. Lydpotten er den del af udstødningen, der hjælper med at dæmpe støjen.

Ruster eller revner din udstødning, kan ikke engang lydpotten dæmpe larmen. Du undgår, at din egen udstødning larmer i bybilledet ved, at lade bilen stå på de korte ture. Bilens udstødning ruster nemlig, hvis udstødningsrøret ikke når, at blive tilstrækkelig varmt. Dampen fra motoren ligger sig i bunden som vand, og når dermed ikke at fordampe. Og det ender som rust i stedet.

Men ikke nok med, at du får ondt i ørene af den ødelagte udstødning. Du får også ondt i økonomien. Din bils brændstofforbrug forøges nemlig.

Billig udstødning hos Super Dæk Service

Når skaden er sket, og din udstødning enten er rusten eller revnet, er der ikke meget, du selv kan gøre. Søg derfor hjælp hos et serviceværksted. Værkstedskæden Super Dæk Service kan til rimelige penge hjælpe dig med service og billig udstødning.

Det gælder alle typer af udstødninger og bilmodeller. Udstødningssystemet er som tidligere beskrevet opdelt i flere dele, det gør det både hurtigt og billigt at reparere. Du bør tjekke din udstødning regelmæssigt, så den ikke ender med at blive beskadiget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *