Kanal Tux

Dit fysiske SIM-kort er snart ubrugeligt

For i fremtiden kommer vi ikke til at bruge det fysiske SIM-kort til vores mobilabonnementer, men snarere det nye eSIM.

Det nye eSIM som det kaldes, er et nyt SIM-kort der er bygget ind i vores næste generation af mobiltelefoner, og derfor vil det fysiske SIM-kort ikke længere være koblet til mobiltelefonerne.

Det nye eSIM er et SIM-kort der vil være indbygget i din mobiltelefon, som det kendes fra iPad’s i dag. Specielt Apple er derfor også en fortaler for det nye eSIM og dens teknologi. Apple og Samsung er nogle af de store telegiganter der prøver at presse på omkring det nye og de fremtidige SIM-kort.

Apple og Samsung er nemlig gået forrest i udviklingen af disse eSIM, og derfor er det også disse to der er i forhandlinger med GSMA, den internationale telebranche organisation. De udtaler blandt andet til Financial Times, at ”størstedelen af teleselskaberne er klar til at skifte til det nye eSIM.” Dette skulle angiveligt gælde for blandt andet AT&T, Tyske Deutsche Telekom, Vodafone, spanske Telefónica og franske Orange. Den endelige aftale med teleselskaberne er dog ikke på plads endnu. Der skulle også være mindre problematikker med de små teleselskaber, da de stadig tjener godt på det fysiske SIM-kort.

Med det nye eSIM betyder det også, at vi fremover ikke behøver at bøvle med det fysiske SIM-kort, som altid enten er for stort eller for lille til den nye mobiltelefon vi køber. Nogle vælger sågar selv at klippe i deres SIM-kort. Med et eSIM vil SIM-kortet være bygget i mobiltelefonen, men hvordan det præcis kommer til at virke, er endnu usikkert. Dit mobilabonnement vil være koblet op på det, og dit nummer.

Selvom det virker til, at teknologien er lige på trapperne, og de fleste selskaber er klar til at skifte over til det nye eSIM, ja så betyder det dog ikke at det fysiske SIM-kort forsvinder lige med det samme. For plastisk SIM-kortet er nemlig en fysisk vare der bliver solgt mange af hos teleselskaberne i dag. Derudover vil alle de mobiltelefoner som fungere uden eSIM i dag, ikke kunne koble sig på et eSIM. Derfor vil de mobiltelefoner helle ikke blive skiftet ud sådan lige med det samme, og leve nogle år endnu, før alle mobiltelefoner og teleselskaber anvender eSIM.

Smart er det dog. Vil du gerne tjekke priserne på mobilabonnementer i dag, så klik ind på telmodi.dk. Her kan du sammenligne alle de mobilabonnementer der findes på det danske marked, og finde netop det mobilabonnement der passer bedst til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *