Kanal Tux
elektriker

El-tavler har mange forskellige funktioner

Selve om du og andre mennesker sikkert ikke tænker vildt meget over det i jeres hverdag, så er de fleste danskere godt klar over, hvor meget vi bruger el til i vores hverdag. Vi omgiver os konstant med masser af elektronisk udstyr. Dette har vi efterhånden gjort så længe, at vi helt glemmer hvor stor en luksus det er, og hvor meget vi bruger el. Det er jo nærmest noget helt automatisk, at man ligge stikker noget i stikkontakten, og så virker det bare. Tænk blot på din bolig i Gentofte i København, hvor mange ting du bruger strøm til. For at nævne nogle enkelte ting, så burger du jo alene i køkkenet strøm til ovn, komfur, opvaskermaskine, brødrister, kaffemaskine, elkedel og meget andet. Med andre ord, så er jo fuldstændigt afhængige af, at der kommer strøm ud af vores stikkontakter i hjemmet. Men én af de ting, så nogle gange skal til, for at kunne styre denne strøm, er altså el-tavler. Disse tavler holder styr på det, når strømmen skal guides flere forskellige steder hen. Så det er simpelthen et styringsværktøj, når man har at gøre med større el installationer, og det gør det eksempelvis nemmere for din elektriker at se, hvordan tingene skal fikses, hvis noget gør galt, som gør det sværere for dig at få din strøm til at fungere derhjemme eller på dit arbejde.

Mange virksomheder kunne ikke fungere uden el-tavler

Så nævnt, så bruger vi danskere typisk masser af strøm i vores huse og lejligheder i Gentoft og København og andre steder i landet. Men det er ikke meget sammenlignet med, hvor meget strøm man bruger på større arbejdspladser. Tænk bare på de store fabrikker rundt om i landet, som er fuldstændigt proppede med maskiner, som bruger masser af strøm. Her skal der altså være fuldstændigt styr på, hvordan strømmen løber rundt i virksomheden, og hvorhenne man kan få et overblik over dette. Her kan en el-tavle også være rigtig brugbar, fordi den hjælper til at få et godt overblik. Det er jo vigtigt, hvis en elektriker skal sørge for at der er styr på al den forskellige strøm, der løber rundt i en virksomhed. Ikke mindst fordi det ikke er sikkert at arbejde et sted, hvor man ikke har styr på hvorhenne der løber strøm og hvor meget. For som bekendt, så kan strøm sagtens være skadeligt for mennesker.

Du bør være elektriker for at arbejde med el-tavler

El-tavler bør man ikke begynde at arbejde med, hvis ikke man har rigtig meget styr på, hvad man laver. Det er sådan set lige gyldigt, om man bør i Gentofte, København eller et andet sted i landet. El kan lyn hurtigt blive dødens farligt, hvis ikke man ved, hvad man laver. Derfor bare man som udgangspunkt overlade arbejdet med el tavler til en professionel i form af en uddannet elektriker. Så er man i hvert fald helt sikker på, at man ikke sætter sit liv på spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *