Kanal Tux
kød

Et slagtehus med butik

I dag er der ikke mange i Odsherred og Rørvig, der køber deres kød ved en slagter, og vi er i stedet begyndt at købe det i supermarkeder, hvor det hele er vakuumpakket, så det kan holde sig noget længere. Det er egentlig også ok, men det er bare ikke ligeså godt, som hvis man får kødet fra en slagter, hvor det er så friskt som det nærmest kan være. Du får ikke den samme smag af det samme stykke kød, og samtidig er der nogle andre fordele du går glip af. Oveni alt det, så er slagterkød heller ikke så dyrt, som det nogle gange kommer til at lyde, og det er altså ikke kun noget der er for de rige. Hvis det er noget man prioriterer, så kan det godt lade sig gøre, at man kan få råd til det. Der er selvfølgelig nogle mennesker der ikke har en indkomst der giver mulighed for det, eller der på en anden måde ikke har råd til det, men der er flere der har råd til det, end man lige skulle tro.

Slagtehuset er vidne om kvalitet

Hvis du finder en slagter, hvor du kan købe en masse kød, så er det ikke sikkert at det er dem der egentlig er slagtere, og selv ordner kødet til dig. Det kan også være fint nok, men på den måde risikerer du, at der er tale om kød der ikke er så friskt som det kan være, og så ender du ikke med at få så godt kød som du kan få. Gør du ikke det, så er ideen i at købe ved en slagter lidt forsvundet, og derfor er det vigtigt, at du spørger slagteren ad, og hører om de selv ordner kødet eller ej. Hvis ikke de gør det, kan det være, at du skal forbi en anden slagter, hvor de selv skærer kødet ud og slagter. Gør de det, så skal du endelig bare købe løs, og så er du ret sikker på, at får det bedste kød du kan få. Hvis ikke de selv ordner det, så er det selvfølgelig ikke fordi det ikke kan spises, og det er jo heller ikke fordi det er usundt. Problemet er bare, at det ikke er så friskt som det kunne være, hvis butikken selv slagtede.

Slagteren kan give dig gode råd

Hvis du gerne vil have nogle gode råd til din aftensmad, så kan det være en god ide, at du snakker med din slagter. Det kan være at du vil tage udgangspunkt i et stykke kød, og så har han nok en anbefaling til dit måltid, så du kan få et godt måltid der passer helt med kødet. Du kan også gøre det den anden vej, og så kan du fortælle hvad det er for en ret du gerne vil lave, og så kan du få en anbefaling til et stykke kød. Du kommer altså næsten med sikkerhed til at få et godt stykke kød til den ret du vil lave, hvis du snakker med slagteren.

Kilde: http://www.nr-asmindrupslagtehus.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *