Kanal Tux
begravelse

Få hjælp ved bisættelse i Allerød og Hillerød af en begravelsesforretning

Der er mange ting, der skal være styr på, når en nær går bort. Det kan være svært at skabe overblik over alle de praktiske aspekter, der er ved et dødsfald. Begravelsesprocessen kan synes uoverskuelig, men her kan man altså få kyndig hjælp af en begravelsesforretning i Allerød og Hillerød. Her sidder professionelle bedemænd, der har erfaring. De kan besvare alle de spørgsmål, man måtte have, og så kan de være med til at skabe overblik og overskud i en svær tid. Overskud til at værne om de, der står tilbage og sig selv. Overskud og tid til at mindes den afdøde.

Processen frem til en bisættelse kan synes uoverskuelig, men der er hjælp at hente

Der er mange praktiske og juridiske ting, der skal ordnes, når der opstår dødsfald. Netop disse har bedemænd erfaring med, og de har gennemgået processen så mange gange, at de har helt styr på det. Derfor står de til rådighed, hvis man har brug for alle aspekterne undervejs, og hvis man blot ønsker hjælp til nogle af dem, kan de også ordne det. Man behøver altså ikke være efterladt med det hele selv, når man som pårørende skal arrangere en bisættelse eller en begravelse.

Bedemændene i Allerød og Hillerød står under hele processen klar med kyndig rådgivning, der kan hjælpe med at besvare de mange spørgsmål, man måtte have undervejs. I en sorgens stund er det rart, at man ved, at der er en hjælpende hånd at trække på, når man får brug for det. For der er mange praktiske ting, der skal ordnes, og mange spørgsmål, der skal besvares. Skal afdøde have en bisættelse eller en begravelse, er et af de spørgsmål, der skal besvares, når man planlægger.

Klik her og læs mere på deres hjemmeside.

Der er forskel på en bisættelse og en begravelse

Mange tager, før de går bort, stilling til, om de ønsker at blive begravet eller bisat. Nogle når desværre ikke at tænke tanken inden, det er for sent. Spørgsmålet er essentielt i forhold til, hvordan afskeden skal forløbe. Der er nemlig en mindre forskel på de to ritualer. Vælger man at blive begravet, foregår det således, at kisten med den afdøde sænkes i jorden på kirkegården, når den kirkelige handling er forbi. På den måde kan man helt fysisk se sin kære blive langt i jorden.

Ved en bisættelse køres kisten væk i en rustvogn efter præstens tale og salmer er forbi. Inden da foregår jordpåkastelsen som en symbolsk handling, gerne inde i kirken. Dog skal man bemærke, at bisættelser ikke nødvendigvis behøver at finde sted i en kirke. Man kan også vælge at holde den i private omgivelser. Når rustvognen er kørt bort, brændes kisten med afdøde, og siden udleveres asken til de pårørende, der da kan sætte den i jorden på kirkegården. Nogle vælger i stedet at sprede asken over havet efter aftale med det lokale kirkekontor. Langt de fleste vælger bisættelser til at tage afsked med dem, de holder af og elsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *