Kanal Tux
dyrlægen

Find en god dyrlæge til din bedste ven

Det er ikke kun hunde, der er menneskets bedste ven. Katte, kaniner, marsvin, heste og alle mulige andre er mindst lige så kvalificerede til titlen. De kan betyde rigtig meget for både børn og voksne, og derfor er det helt naturligt, at vi vil gøre meget for at sikre, at de er sunde og raske. Det er derfor en god ide regelmæssigt at tage dine kæledyr til dyrlægen, så de kan få et tjek.

Hvis du bor i Holbæk eller Hvalsø, har du gode muligheder for at finde en dygtig dyrlæge, der kan tage sig af dine kæledyr. En dygtig dyrlæge er først og fremmest en, der kan få både dig og dit kæledyr til at føle sig trygge. Det er meget vigtigt. Det er ikke godt, hvis dit kæledyr er bange for at gå til dyrlægen. Så bliver det en pine hver gang, I skal derhen. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at det er en dyrlæge, der er fagligt kompetent. Eftersom alle dyrlæger i Danmark bliver uddannet på universitetet, burde det dog ikke være et problem. Du kan roligt overlade dit kæledyr til en hvilken som helst dyrlæge.

Dyrlæge med speciale i bestemte dyr

Er der noget alvorligt galt med dit kæledyr, kan det dog være en ide at finde en specialdyrlæge, der kan se på det. Det kan give dit kæledyr en bedre behandling. Din normale dyrlæge vil dog tit anbefale dig en anden, hvis han eller hun mener, at der er en anden, der er mere kompetent. Det kan for eksempel være, hvis dit kæledyr har kræft og skal have en knude opereret væk. Det er ikke noget, alle dyrlæger gør hver dag.

Hvis det står meget skidt til med dit kæledyr, kan det være nødvendigt at tage det til et dyrehospital. Her har de styr på de mere sjældne sygdomme. Hvis din normale dyrlæge ikke kan finde ud af, hvad der er galt med dit kæledyr, kan det være en løsning.

Når du har et sygt kæledyr, er det altid svært, hvornår man skal stoppe behandlingen. Har du en forsikring, vil den dække noget af behandlingen, men der er også nogle økonomiske hensyn alligevel. Nogle vil betale store summer for, at deres kæledyr bliver helbredt. Andre har et max beløb, de vil bruge. Det kan være en god ide at tænke over, hvor mange penge du vil bruge på dit dyrs behandling, inden den går i gang.

Køb mad hos dyrlægen

Heldigvis er det sjældent, at det står så slemt til med ens kæledyr. Så er det bare vaccinationer og loppekure, man skal have klaret hos dyrlægen. Der er dog også mange dyrlæger, der sælger dyremad. Det er en god mulighed for at få noget sund mad til dit kæledyr. Dyrlægerne vælger altid kun de bedste mærker, hvor du virkelig får noget kvalitetsfoder for pengene. Det er derfor en rigtig god ide at købe det der. Det betyder selvfølgelig ikke, at der er noget galt i at købe maden i supermarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *