Kanal Tux
garn

Historien om Järbo Garn

Strikning stammer fra Mellemøsten, og det tidligste eksempel man har fundet på strikning er fra 1100-tallet. Strikningens vej til Europa og Skandinavien hersker der tvivl om, men én ting er i hvert fald sikker; strikning er et hit blandt mange mennesker, og vil med stor sandsynlighed fortsætte ligeledes. Järbo garn i Sverige, fremstiller kvalitetsgarn, og har gjort det i mange år. Virksomheden har fulgt udviklingen, og har indvundet sig på markedet.

Fra industrigarn til håndarbejdsgarn

Järbo garn er blevet produceret af svenske Järbo, siden virksomheden blev etableret i 1890. Dengang havde virksomheden et endnu bredere arbejdsområde end i dag. I starten havde virksomheden foruden fremstilling af Järbo garn, også arbejdsopgaver i form af vævning og farvning af garn. Omkring 1960’erne begynder virksomheden så at fokusere mere på produktionen af garn til industriel brug, foruden udstyr som strikkepinde og hækleudstyr. Industrigarnet blev brugt til møbler, tæpper og gardiner. Produktionen af håndstrikkegarn, som vi kender det fra Järbo garn – sortimentet, var på daværende tidspunkt ikke særlig betydelig, men dette blev ændret i starten af 1980’erne. I 1980 overtog søskendeparret, Jan Blomberg og Kristina Yttermyr nemlig roret i Järbo garn AB. Hjulpet på vej af søskendeparrets ledelse, begyndte virksomheden at fokusere mere på engroshandel af garn, blandt andet i form af egne butikker. Dette blev en succes for Järbo garn, og medførte at markedsandelen i Sverige steg.

Denne stigning i markedsandelen medførte at sortimentet af Järbo garn voksede betydeligt, og omfatter i dag mere end 50 forskellige typer garn, i et væld af forskellige farver. Ifølge virksomhedens egen hjemmeside, er kvaliteten noget af det vigtigste for virksomheden. En anden mærkesag for dem er kædeansvar, hvilket de også redegør for. Virksomheden skriver at i forbindelse med produktionen af Järbo garn, bliver dyrene og menneskene der er sat i forbindelse med de forskellige led i produktionen, alle behandlet godt. Desuden garanterer de at deres produkter ikke er i forbindelse med ulovlige kemiske produkter og lignende.

Gratis inspiration og opskrifter

Mangler man inspiration eller strikkeopskrifter, findes der meget gratis materiale på Järbo garns hjemmeside. Her kan man blandt andet se strikkeopskrifter på alt fra fingerhandsker til striktrøjer til hunde. Udover de mange gratis opskrifter, kan man også bestille såkaldte ”strikke-” eller ”hæklekits” med garn og dertilhørende opskrift i én pakke. Järbo garn spænder altså bredt i udvalg af forskellige typer af garn, og tilbehør og ikke mindst inspiration til de kreative projekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *