Kanal Tux
begravelse

Hjælp til begravelse

De fleste mennesker har mere eller mindre prøvet det og ved derfor – desværre kan man sig – hvad det vil sige at tage afsked med et andet menneske. Mange mennesker ved derfor også, at det kan være rigtigt svært og hårdt at skulle sig farvel til én, man har kær. Det kan fx være tilfældet, når et barnebarn skal sig farvel til sin bedsteforældre, en søn skal sige farvel til sin fader, eller en datter skal sige farvel til sin moder. I langt de fleste tilfælde vil afskeden være forbundet med triste og sørgmodige miner, tårer og bekymringer, fordi døden sjældent er planlagt.

Begravelse er en stor ting

Der findes dog enkelte tilfælde, hvor døden næsten er ”belejlig”, hvis det er tilladt at benytte sådan et ord om et dødsfald. Med belejlig menes naturligvis ikke, at nogen har fortjent at dø, eller at det er økonomisk belejligt for familien – nej, med belejligt menes der, at døden sommetider kan være mere skånsom og mindre belastende end livet. Livet er skønt, og man skal passe godt på det ene, man får tildelt, men uanset om vi mennesker vil være ved det eller ej, så tærer livet også på krop og sind, hvilket sommetider kan betyde, at døden kommer på et belejligt tidspunkt for et gammelt menneske. Det er selvfølgelig stadig trist at miste, men ofte vil det være mere trist for de pårørende, end det egentligt er for det gamle menneske, der nu er blevet frit og sorgløst.

Uanset hvilken årsag der er til døden, så er en begravelse dog en stor ting at skulle igennem. Det kan virke voldsomt at skulle tage stilling til alt muligt omkring begravelsen og tage kontakt til de forskellige mennesker, som skal involveres. I en tid, hvor man i forvejen er trist og såret, er det ikke det fedeste at skulle tænke praktisk, som det jo kræver at planlægge en begravelse.

Hjælp til begravelse i Randers og Langå

Derfor findes der heldigvis folk, der er uddannet til at hjælpe de pårørende igennem sådan en periode, hvor man både er i sorg, men samtidigt er nødt til at tage stilling til, hvad der videre skal ske: Skal der holdes bisættelse eller begravelse? Hvordan skal den forløbe? Hvor skal man invitere de pårørende hen bagefter? Hvad skal præstens prædiken indeholde? Hvilket tøj skal den døde begraves i? Og alle de andre spørgsmål, som sikkert mangler at blive besvaret. Er man derfor kommet i en situation, hvor man skal i gang med at planlægge en begravelse, så kan det være rart med en god bedemand, som forstår situationen og kan hjælpe med al det praktiske. Rundt omkring i landet – blandt andet i Randers og Langå – findes mange gode bedemandsforretninger, som er i stand til at gøre et godt stykke arbejde for de pårørende. Det kan være virkelig opmuntrende, at man som pårørende kan mærke, at man bliver taget alvorligt, og at der er styr på det hele – selvom man måske selv har svært ved at overskue det, der skal ordnes i forbindelse med en begravelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *