Kanal Tux
hulmursisolering

Hold på varmen med hulmursisolering

Der er intet værre end følelsen af, at man fyrer for gråspurvene. Uanset hvor meget man har skruet op for radiatoren føles det som om, at varmen langsomt bare siver ud af hytten. Sådan er det ofte i gamle og dårligt isolerede huse. Hvis ens hus er ringe isoleret, er det ikke i stand til at holde ordentligt på varmen, hvilket betyder, at man konstant skal fyre op for radiatorerne. Det er både dyrt og ikke særlig miljøvenligt, og så kan man konstant rende rundt og fryse. Det er der jo ikke nogen i landet, der har interesse i. Hverken i Hillerød, Helsingør eller nogen andre steder!

Hulmursisolering er en nem måde at holde varmen indendørs

Der er heldigvis råd og vejledning at hente, hvis man synes, der skal gøres noget ved isolering af boligen. Næsten ethvert hus er bygget med en hulmur. En hulmur er en ydervægskonstruktion, der består af to mure. Disse er forbundet af såkaldte bindere, men mellem dem er der altså et hulrum. Hulrummet er lavet for at opnå en form for isolering, og så beskytter det samtidig den inderste mur mod fugtophobning – og så har det i gamle dage selvfølgeligt også været en god måde at spare på murstenene. Heldigvis er en hulmur et rigtigt godt udgangspunkt at have i huset, hvis man gerne vil isolere yderligere.

Har man en hulmur, kan professionelle fra eksempelvis Hillerød og Helsingør nemlig sørge for en kyndig omgang hulmursisolering. Det foregår således, at man strategisk udvælger nogle mursten i væggen, som man fjerner. Efterfølgende sprøjter man hulmursisoleringen ind i hulmuren. Denne består ofte af løsuld, og massen er super effektiv til at holde på varmen. Efterfølgende mures hullerne selvfølgeligt til igen, og slutteligt vil man stå med en bolig, der er i stand til at holde kulden ude og varmen inde. I ældre bygninger er der nogle gange hulmursisoleret på forhånd. Men dette er ofte gjort med materialer, der ikke holder særlig effektivt på varmen. I sådanne tilfælde kan man tømme hulmurene og fylde dem på ny.

Hulmursisolering er godt for både varmeregningen og miljøet

Når man vælger at investere i hulmursisolering, vil man opdage, at man rent faktisk investerer i miljøet. Dette skal forstås på den måde, at man kan spare rigtig meget på varmen, hvis den ikke blot får lov at sive ud. Når man sparer på varmen, skåner man samtidig miljøet. Uanset, om man bor i Hillerød, Helsingør eller et helt andet sted i verden, har man nok bemærket, at klimaet tager skade af uagtsom udledning af CO2. Netop derfor kan man med god samvittighed spare lidt på energien i hjemme og samtidig spare penge. Der kan være mange penge at spare, hvis man vælger at efterisolere. Og søger man en effektiv måde at gøre dette på, der ikke er alt for omfattende og kompliceret, er hulmursisolering et godt sted at starte. Denne hjælper både til at spare på energien, forbedrer indeklimaet og bidrager generelt til en langt mere behagelig inde-atmosfære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *