Kanal Tux

Hvornår skal man begynde at gå til parterapi?

Det kan være svært at vurdere, hvornår det er på tide at tage kontakt til en parterapeut og dermed tage afsted til parterapi. Der er dog en række forholdsregler, som kan være meget gode at tage stilling til, inden man beslutter noget. Den første og vigtigste af disse forholdsregler er, at det ikke giver nogen mening at tage afsted til parterapi, hvis ikke begge parter er enige om, at det er en nødvendighed for forholdet, at I besøger en parterapeut. Hvis ikke I er enige om det, så vil den ene part ikke kunne involvere sig på ordentlig vis og I vil dermed ikke få noget ud af det – i hvert fald ikke andet end at I har spildt en masse penge på ligegyldige sessioner med en parterapeut, fordi én af jer ikke har været indstillet på, at det har været det rigtige for jer.

Derfor er det absolut vigtigste, at I begge to er indstillet på, at det rigtige valg for jer og jeres parforhold er, at I modtager parterapi fra en dygtig parterapeut, der kan hjælpe jeres forhold tilbage på rette fod, så kærligheden igen kan få lov til at blomstre. Hvis det kun er den ene part, der mener, at det er en nødvendighed, så er det meget bedre at han eller hun selv tager kontakt til en parterapeut, for at modtage parterapi som enkeltperson – det lyder måske en kende underligt, men det er faktisk muligt at afholde sessioner med parterapi for én person, da det fortsat er parforholdet, der bliver vejledt om til den respektive terapisession, hvorfor det altså også er kvalificeret til at kaldes parterapi.

Kan en parterapeut kun hjælpe med at få forholdet på rette fod?

Langt de fleste af de par, der vælger at tage kontakt til en parterapeut med intentioner om, at skulle modtage parterapi, de kommer naturligvis med det mål, at de skal få deres parforhold tilbage på rette fod, så de ikke kan føle sig nyforelskede og begynde at værdsætte hinanden mere i hverdagen. For at sige det som det er, så er der desværre også rigtig mange parforhold, der er så langt ude og så fyldt med mistillid og direkte had til den anden part, at der ganske enkelt ikke er nogen grund til at fortsætte parforholdet, for det hverken gavner den ene eller den anden part.

Det kan dog være en rigtig god idé, at opsøge en parterapeut, der gennem parterapi kan hjælpe de to parter med at afslutte deres forhold på bedste vis – og det gør sig specielt gældende, hvis der er tale om et parforhold, hvor der er børn, der kommer i klemme i forbindelse med skilsmissen eller afslutningen af parforholdet, da det er noget, der kan være rigtig svært for børnene, hvis ikke forældrene bliver ved med at sørge for dem og støtte dem i dagligdagen. Det er blandt andet sådanne ting, som man bliver informeret og guidet igennem, hvis man kommer til parterapi med intentionen om, at afslutte forholdet på gnidningsfri vis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *