Kanal Tux
slikbøtte

Det er hyggeligt at komme en tur i slikbutik

Nogen gange har man bare brug for en aktivitet, der giver noget hygge og nydelse. En af de ting, kunne fx være at gå en tur i en slikbutik. Det er noget, som vi alle sammen kan huske fra vores barnedom, hvor man fik muligheden for at komme over at blande en masse slik hver fredag, som skulle spises foran fjernsynet. På mange måder er de en genial opfindelse: De udgiver sig ikke for noget de ikke er, man ved når man kommer derover, så er det udelukkende slik, der sælges og så er det ellers bare at vælge. Det er i virkeligheden noget, som tiltaler flere forskellige generationer, da vi alle sammen nyder lidt slik engang i mellem. Så når trangen så endelig melder sig på banen, hvorfor så ikke opsøge det sted, hvor de har et stort udvalg og hvor man let kan blive inspireret og vælge ens ynglings. Oftest kan det faktisk være svært at vælge, fordi der er så mange forskellige varianter – men det er dog også en del af det, og det er med til at gøre det lidt sjovt, hver gang går man træder ind i en slikbutik.

En del af den danske kultur

At påstå slik er en del af den danske kultur, er måske lige overdrevet. Dog må det siges, at det der forbindes med at spise slik, hænger tæt sammen med kulturen. Fra det øjeblik hvor vi gør os klar, tager over i slikbutikken, udvælger hvad vi vil have – og til øjeblikket, hvor vi flader ud på sofaen og indtager slikket, det giver en hyggelig stemning. Hyggen er noget vi godt kan lide at dele med hinanden – derfor er det for mange børnefamilier et ritual hver fredag, at de skal hen i en slikbutik og købe lidt godt om aftenen. Alle kan lidt slik og at skabe en god oplevelse ud af, gør det blot endnu bedre for både børn og voksne. Slikket bliver omdrejningspunktet for en hel aktivitet, der ikke kun isoleres til at spise det – men også at skulle købe det, vælge osv. Det er en samlet oplevelse, som gør det værd at komme i en slikbutik – for både børn og voksne.

De har alt hvad hjertet begærer

Når den lille lækkersult melder sig og man skal finde frem til en slikbutik, er det gode netop, at de er så specialiseret og dermed har mange forskellige former for slik. Alle vil helt sikkert finde frem til noget i en slikbutik, da udvalget er langt større end supermarkederne. Dertil kommer at det giver en speciel fornemmelse, når man træder ind i en slikbutik. Man bliver mindet om, da man var lille og gjorde det samme og havde gode minder fra dengang. Det er et minde, som man automatisk bygger videre på, når man selv får børn og gerne vil have noget lækkert til weekenden. Det er derfor opturen for mange familier hver fredag at skulle en tur i slikbutik og have lidt godter til weekenden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *