Kanal Tux
Badebassin til haven

Køl af i sommerheden med et badebassin til haven

Når sommeren endelig kommer til Danmark (hvis den nogensinde gør det), så kan det godt blive en smule overvældende for os danskere. Vi er ikke så vante til det varme vejr, så vi forsøger at finde måder hvorpå vi kan blive afkølet. Det er ofte gennem lækre kolde drikke og at opholde sig i skyggen så meget som muligt. Men der er også andre måder. Når man er på ferie, så er man ofte ret så tit i poolen og herhjemme er vi da også tilbøjelige til at køre på stranden, men der er ofte et stykke vej at køre, så det er ikke altid man gider det. Heldigvis er der en løsning på dette. Med et badebassin til haven, så har du nemlig en pool i din egen baghave, som du kan hoppe i lige når du lyster. På den måde er du altid sikret en nem afkøling og du har også dit badebassin til haven helt for dig selv, så du ikke bliver forstyrret eller dine børn kan lege selv.

Rengøring er det vigtigste

Det er dog ikke så ligetil som man umiddelbart skulle tro at have sådan en lille minipool i baghaven. Det kræver nemlig – som med en rigtig pool – en del vedligeholdelse. Her tales der primært i rengøring. Det er nemlig ufatteligt vigtigt, at man opretholder et rent og godt miljø for vandet, så det ikke bliver beskidt og ulækkert at bade i. Det kan man gøre på flere forskellige måder, men jo flere jo bedre. Først og fremmest skal man forsøge at holde bassinet overdækket når ikke man bruger det. På den måde slipper man for blade og underlige dyr, som ligger og flyder rundt og ikke just er de bedste badepartnere. Det andet trin er, at man skal gøre sig selv grundigt ren før man går op i bassinet. Der er ofte meget græs, når man stiller det udenfor, så hvis man gerne vil undgå dette, så stil evt. en lille balje med vand, så man kan skylle fødderne. Så er den grundlæggende hygiejne på plads. Hvis man gerne vil have lækkert vand, så kan det også være en god idé at købe et filter med en pumpe, så urenheder bliver filtreret fra. Derudover kan man også købe diverse salte og klorblandinger, som opretholder den rette pH-værdi. Hvis man sparer på rengøringen, så kan der hurtigt komme alger og lignende, som gør dit badebassin til have ubrugeligt – så gør rent.

Kunsten at købe den rette størrelse

En anden problemstilling man ofte har med et badebassin er, at det kan være svært at købe den rette størrelse. Det afhænger nemlig meget af det individuelle behov, men hvis du kort bruger lidt tid på at finde ud af hvad du har brug for, så er det ret nemt. Det kan f.eks. være ting som størrelsen på haven, prisen på vand, antal personer der skal bruge det, højden på de personer der skal bruge den osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *