Kanal Tux
Kviklån

Kviklån kan sagtens være seriøs forretning

Man behøver blot bladre gennem et par aviser eller læse nyheder rundt om på nettet før man opdager hvor meget negativt der skrives om kviklån. Det er ikke en låneform der just er præget af glæde og optimisme – i hvert fald ikke blandt journalister og landets politikere. Alligevel er der årligt omkring 75.000 danskere der låner penge på denne måde. Giver det ikke et lidt skævt billede af virkeligheden? Det kigger vi nærmere på i denne artikel

Hvorfor er kviklån så upopulære?

Hvis vi skal blive lidt klogere på, hvorfor kviklån er i så meget modvind i pressen, så skal blikket nok flyttes over på TV-programmer som Luksusfælden på TV3. Her ser man uge efter uge, især unge par, der er kommet i en frygtelig gældsfælde, de ikke selv kan klare at komme ud af. De mennesker vi ser i programmerne er mennesker, der har ødelagt resten af deres liv fordi de slet ikke har haft styr på deres privatøkonomi og derfor har lånt og lånt penge for at opretholde en urealistisk høj levestandard, som slet ikke har stået mål med deres reelle økonomiske formåen.

Meget høje renter – snak om et ÅOP-loft

Et andet kritikpunkt når det kommer til kviklån er, at renterne og dermed lånets ÅOP er meget højere end f.eks. ved de traditionelle banklån. Politikere snakker om et ÅOP-loft og medierne snakker om åger. Men er det virkelig sådan? Handler det om at de firmaer, der tilbyder kviklån er ågerforretninger, der forsøger at udnytte folk i svære situationer? Det mener vi ikke nødvendigvis er sandheden, og vi vil også gerne argumentere for hvorfor. Men først lige en kort forklaring om renteudgifter og ÅOP.

Hvad er ÅOP?

ÅOP står for “Årlige Omkostninger i Procent” og er en måleenhed der blev indført ved lov på grund af den uoverskuelighed der indtil da havde hersket på det online lånemarked. Før ÅOP var det så godt som umuligt at sammenligne de samlede omkostninger på lån. Dengang var der kamp om at tilbyde lånet med den laveste rente, da det var denne parameter man sammenlignede lånetilbud på. Det gjorde bare at lånefirmaerne i stedet begyndt at forhøje diverse gebyrer. Det betød at det lån, der havde den laveste rente i virkeligheden kunne være det dyreste af dem allesammen. Det var dette faktum der fik politikerne til at indføre ÅOP-måleenheden.

ÅOP samler alle de udgifter der er på et lån til én sammenlignelig enhed.

Hvad er fordelene ved et lån online?

Nu har vi set på de påståede ulemper ved et kviklån, så er det vist på tide at kigge på alle fordelene. Det pudsige er at det faktisk er disse fordele, der får mange til at råbe vagt i gevær overfor disse lån, men det vender vi tilbage til senere.

For det første er kviklån hurtige. Deraf navnet. Det er både nemt og hurtigt at ansøge om et kviklån, man får lynhurtigt svar, og bliver man lånegodkendt, har man pengene på sin konto i løbet af 1-2 dage. Hurtigere bliver det ikke at låne penge. Men skal ikke i banken, man skal ikke udfylde papirer og sende frem og tilbage. Alt kan klares online, enten via en hjemmeside eller på mobilen.

Den hurtige sagsbehandling er én af årsagerne til navnet “kviklån”, en anden er at man kun låner pengene i en kort periode. Modsat traditionelle banklån og forbrugslån, så er et kviklån ikke et lån med månedlige afdrag over en årrække. I stedet fungerer det på den måde, at man låner et mindre beløb (typisk mellem 500 kr. og 5.000 kr.), som man så skal betale fuldt tilbage igen i løbet af 30 dage. Derfor gældsætter man sig heller ikke i mange år frem, og så længe man betaler lånet rettidigt tilbage, så er et kviklån faktisk en mere ansvarlig måde at låne penge på, da man netop ikke sætter sig selv i stor gæld.

En anden fordel ved et kviklån er, at man ikke skal stille nogen form for sikkerhed for at kunne optage lånet. Normalt når man låner penge i banken, vil de gerne have at man stiller noget af værdi (hus, bil, osv.) som sikkerhed for lånet. Det vil sige, at hvis der sker noget i ens liv, så man ikke kan betale lånet rettidigt tilbage, så kan banken inddrage ens hus eller bil og sælge det billigt for at få deres penge tilbage. Det er en risiko, som man ikke har lyst til at løbe, når man tænker nærmere over det. Ved et kviklån på nettet skal man ikke stille sikkerhed overhovedet og det er helt klart også en fordel.

Jo, det ER en seriøs forretning

På grund af de ovennævnte fordele, på grund af det hårde eftersyn og lovgivning på området, og på grund af de mange tilfredse brugere, så vil vi gerne understrege at kviklån ER er seriøs forretning.

Du kan læse mere om kviklån og få hjælp til at sammenligne dem på www.lånpengemedid.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *