Kanal Tux

Målmandshandsker – en guide

Hvis du er den heldige på dit hold der har fået lov til at stå på mål, vil du have stor gavn af at have et par målmandshandsker til når boldene skal holdes ude af buret. Det kan være du allerede har et par, men derfor kan det godt være at det ikke er optimalt for dig, at have det par du har. Medmindre der er nogle bestemte ting der er opfyldt, kommer det ikke til at hjælpe dig helt så meget som du måske tror. Det kan nemlig sagtens være at de handsker du allerede har giver dig flere problemer end de gør gavn, så du skal altså altid overveje om det hele fungerer optimalt, for at dit udstyr kan følge med dit spil.

Godt med greb

En af de store pointer i at have målmandshandsker på når man står på mål i fodbold er jo at det bliver nemmere at griber bolden. Dette kræver dog at den overflade der er i håndfladerne, der gør at bolden ikke glider så nemt, for det første skal være intakt, og for det andet skal det være af god kvalitet, for virke. Er den ikke det er det om at komme ud og få købt et nyt par der er i bedre stand, og som kommer til at gøre dig i stand til at gribe flere af de bolde der gør dig rigtig populær blandt resten af holdet. Du er jo den sidste forsvarslinje, så du skal endelig ikke gå ned, når nu de andre ikke kunne holde modstanderen i skak. Det er et af de vigtigste stykker udstyr du kan have som målmand, så det er værd at bruge lidt penge på.

De skal passe i størrelse

Hvis ikke dine handsker passer til dine hænder, duer det slet ikke. Hvis dine hænder er alt for små til handskerne kommer du til at skøjte rundt i dem, og så kommer du heller ikke til at redde alle de bolde som du ellers ville kunne. Dine fingerspidser kommer heller ikke til at fungere ordenligt, og de redninger hvor du kun lige kan hive den ind, kommer til at være endnu sværere at hive ind end de plejer. Er handskerne derimod for små, kommer det til at være ubehageligt at have dem på, og så har du heller ikke lyst til at bruge dem, og vælger dem måske fra, og så går der flere mål ind.

Kilde: Sportsligt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *