Kanal Tux
bosch

Opfundet til livet

Mange kender til det at man får en god idé, eller at man står med et problem i hånden hvor man mest af alt ønsker en nem løsning, eller endnu bedre kan opfinde en løsning som andre også kan have glæde af. Denne tankegang har også præget stifteren af en meget kendt virksomhed der netop producerer løsninger til hverdagens udfordringer. Robert Bosch var visionær og ønskede at hjælpe folk med vanskelige opgaver, og samtidig skabe gode produkter der fungerede hver eneste gang man skulle bruge dem.

Bosch er firma med hovedsæde i Tyskland, der blandt mange andre produkter, laver komponenter til biler. Bosch er verdens største udbyder af bilkomponenter. Bilkomponenterne/bilteknologi udgør 68 % af virksomhedens salg, og forbrugervarerne som boremaskiner og husholdningsapparater udgør en markant mindre del, blot 9 %.

Ud over dele til bilmotorer, bremser til biler og så videre, fremstiller Bosch også hårde hvidevarer og udøver serviceydelser på flere af deres produkter.

Historien om virksomheden og dens udvikling

Bosch blev grundlagt i 1886 på Rotebühlstrasse i Stuttgart. Et år senere, i 1887, formåede Robert Bosch og hans samarbejdspartner Arnold Zähringer at ustyre en bil med en lavspændingsmagnettænding. I år 1898 blev den første afdeling uden for Tyskland etableret, denne afdeling som lå i London, fungerede som en salgsafdeling for firmaets produkter. Virksomheden fortsatte med at vokse støt, og åbnede afdelinger i Paris og New York. Med en fod inden for døren i USA, var der nu mulighed for at udvide med en stor markedsandel. Det amerikanske eventyr blev en kæmpe succes for virksomheden, hvis amerikanske afdeling på få uger havde ordrer på mere end million amerikanske dollars. År 1921 blev endnu en milepæl for koncernen der kunne åbne sit første service-værksted i Tyskland. I dag findes der over 15.000 af disse værksteder. Brændstofindsprøjtningspumper og dyser blev en ny og vigtig del af virksomhedens produktion, og disse varer blev populære blandt europæiske landmænd.

I 1932 begyndte Bosch sit indtog på markedet for værktøj da de præsenterede deres nye elektriske boremaskine. Et år efter, introducerede de deres nye køleskab som med et relativt lavt strømforbrug var både bedre og billigere end mange af konkurrenternes produkter.

Tanken bag koncernen

Bosch har et verdenskendt slogan, nemlig ”Invented for life”. Oversat til dansk betyder det: Opfundet til livet”. Dette slogan betyder rent praktisk talt, at produkterne er udviklet til at gøre hverdagens opgaver lettere for forbrugeren. Bosch hjælper derfor forbrugeren med at forbedre arbejds- og livskvaliteten for vedkommende. Opfindelser er en af virksomhedens stærke sider, og ifølge deres egen hjemmesider tager de i gennemsnit 18 nye patenter per arbejdsdag.

Sådan ser det ud i dag

Det kan virke meget omfattende at skulle mestre så mange forskellige produkter og services. At producere alt fra stiksave og vaskemaskiner, til brændstofindsprøjtningspumper virker som en meget stor opgave, og giver anledning til at tænke at koncernen må være have en enorm størrelse, hvilket den også har. Blot i Tyskland har de 105.429 ansatte, og på verdensplan 290.183.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *