Kanal Tux
fugning

Sådan laver du den gode fugning

En vigtig ting for mange danskere er et pænt hjem. Det er dog et ret bredt begreb og kan betyde mange forskellige ting. Nogle vægter rengøring højt og andre vil gerne have en pæn have. En lidt anden kategori er, at selve huset skal være pænt. Det handler altså om at væggene skal være pæne, der skal være gode fliser og det hele skal bare se godt ud. Det er en af de fordele man har som boligejer. Man har nemlig en ekstrem frihed, hvor man kan ændre mange af de ting der er i ens hus. Hvis ikke man bryder sig om badeværelset, så kan man nemt lave noget nyt og hvis køkkenet er kedeligt, så smider man da bare en masse nye skabe op og så er det problem løst. Det kan man ikke mange andre steder. En vigtig del af at få et hus til at være pænt er fugning. Man tænker måske ikke over det, men en grim fugning er bestemt ikke noget man har lyst til at have i sit hus. Heldigvis er det ikke så kompliceret at lave en god fugning, hvis man bare forbereder sig ordenligt.

Den rene overflade

Det vigtigste trin i fugning er selve overfladen. Det er udgangspunktet for det hele og hele formålet med, at man overhovedet skal fuge. Først og fremmest skal man overveje hvilken overflade det egentlig er. Er det på taget du skal tætne skorstenen? Er det på badeværelset ved kanten mellem væg og gulv? Er det udenfor på muren? Alle disse situationer kræver helt forskellige typer af materialer og skal gøres på en meget speciel måde, hvis det skal lykkedes. Det næste trin er, at din overflade skal være ren. Dette kan ikke siges nok gange. Hvis din fugning skal holde tæt og være pæn, så må der ikke sidde rester fra tidligere arbejde eller en masse skidt. Den skal være fuldstændig ren, så der er en god kontakt mellem overflade og fugemasse. Det giver de bedste resultater og tager ikke meget ekstra tid.

Den rette fugemasse

Næste trin er, at du bliver nødt til at vælge den rette fugemasse. Der er så mange forskellige overflader og der er næsten en specifik fugemasse til hver enkelt overflade. I badeværelset er det f.eks. en silikonefugemasse man skal bruge, da den er rigtig god til at holde tæt og er meget fleksibel, hvorimod man udendørs skal bruge noget der kaldes byggefugemasse, som er rigtig holdbart til den type opgaver. Den rigtige fugemasse er utrolig vigtig, hvis du vil have et pænt resultat.

Den professionelle hjælp

Hvis ikke du føler dig tryg ved at lave sådan noget arbejde på dit hus eller er i tvivl om hvorvidt du vil ende med et pænt resultat, så frygt ej, for der er ting du kan gøre. Du kan nemlig få professionel hjælp til at ordne din fugning for dig. Det koster selvfølgelig penge, men samtidig er du også sikret, at du får et rigtig pænt resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *