Kanal Tux
anlægsgartner

Det svære uddannelsesvalg mellem anlægsgartner eller doktor

Når man skal finde sit drømmeerhverv, er det vigtigt, at man tænker sig godt om. Det kan være svært at vælge, når man går direkte fra folkeskolen, da man sjældent er udviklet og sjældent kender sig selv godt nok til at kunne tage stilling. Dog er der nogle ting, der kan gøre det nemmere at bestemme sig. Det første er udelukkelsesmetoden. Det handler her om, at man i hvert fald kortlægger, hvad man ikke ønsker at blive. Dette er langt nemmere end at gøre det den anden vej rundt. Herefter skal man overveje hvilke muligheder man har. Det kan sagtens være, at man har lyst til at være doktor, men hvis man på forhånd ved, at man ikke kan klare at gå på gymnasiet, må man måske blive anlægsgartner i stedet for. Det sidste handler selvfølgelig om at kigge på både interesser og kompetencer. Hvad har man lyst til, og hvad er man god til.

Når man så har indskrænket vil det fortsat være et svært valg, som man står overfor. Her er det vigtigt, at man får muligheden for at prøve forskellige ting. Det sker ofte, at ting sjældent er som man forventer det. Derfor er det både de ting, som man har meget lyst til og de ting som man har mindre lyst til, som skal prøves. Det er vigtigt, at man her kan se udover sig egen sociale baggrund. Det gælder nemlig begge veje, at ens forældre kan have en stærk indflydelse på, hvad man ønsker. Hvis man kommer fra en familie med medlemmer, der har haft længere uddannelser, vil man ofte selv følge sig presset til at tage en længere uddannelse. På samme tid vil man også oftere vælge en kortere uddannelse, hvis ens forældre også har taget en kortere uddannelse.

Livet som anlægsgartner i Charlottenlund kan være smukt

Der er skabt en illusion om, at det er bedst, hvis man tager er universitetsuddannelse. Dette er dog nødvendigvis ikke tilfældet. Hvis man har en helt særlig passion for noget, så skal man altid vælge det, der kan gøre en mest glad. Det kan for eksempel være, at man er helt vild med natur og planter. Her kan jobbet som anlægsgartner være ideelt. Selvom man har en forventning om, at det er et trivielt og kedeligt arbejde, så byder det i virkeligheden også på en masse kreative opgaver, hvor man skal sammensætte haver og parker ved hjælp af naturens egne midler.

Anlægsgartner på Sjælland kan udfordre både fysisk og kreativt

Når man skal finde sin uddannelse er det vigtigt, at man gør det klart, hvad man ønsker at få ud af ens fremtidige job. Hvis det eneste man ønsker er at få penge, så skal man vælge et job, der er mangel på, som samtidig ikke kræver specielt meget. Hvis man derimod har lyst til at have et socialt liv og blive udfordret som person, er det vigtigt, at man overvejer, hvor man kan få denne udfordring.

Læs mere på http://thomsens.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *