Kanal Tux

Test af løbesko

Det er aldrig nemt at finde de helt rigtige løbesko. Markedet er kolossalt, og man vil altid lede efter nogle sko, som kan bruges til lidt af det hele, samtidig med at pris, design osv. Også er væsentlige faktorer. Derfor er der her en samling af resultater fra forskellige tests, så man kan få et overblik, og dermed prøve de rigtige sko. Løbesider på nettet forsøger hvert år at finde frem til de bedste sko, ved at kigge på de forskellige anmeldelser og så bringe de bedste.

Et godt sted at købe sine løbesko online er Footmall.dk

Her er så 4 modeller, som blev fremhævet i 2014:

Nike Flyknit Lunar+ 2 er en af mulighederne, hvis du søger en meget fri sko, giver dig en følelse af at du næsten ikke har nogen sko på. Prisen ligger omkring de 1400 kroner, men det er godt givet ud, hvis man vil have kvalitet for pengene. Lunar-modellen har scoret 4 ud af 5 stjerner i Neutral løbestils test, hvor de blandt andet roste den for den store komfort og fede design.

Asics Gel Kayano 20 formåede at få 5 ud af 5 mulige i Overpronation’s test af løbesko i slutningen af 2014. Det gjorde den blandt da den lette sko, giver en fantastisk stødabsorbering, og samtidig passer den til alle typer af løbere. Skoen er den 20’ene i rækken, og har dermed været gennem en længere udvikling, som har betydet at skoen er den bedste sko på markedet lige nu – i hvert fald hvis man skal tro testen. Prisen er dog også herefter, da den koster 1600 kroner, medmindre man går på tilbudsjagt.

Inov8 Trailroc 255 har også klaret at få 5 ud af 5 stjerner i Trailløbs test. Her er der tale om en lidt utraditionel løbesko, som er egnet i hårdt terræn, hvor det gode greb og høje stødabsorbering gør skoen helt uundværlig. Skoen kan klare løbeture i bjergterræn, og hvad man ellers kunne finde på at udsætte den for. Samtidig er prisen på 1200 kroner ret lav for en specialløbesko.

Asics Gel Lyte33 fik 5 ud af 5 stjerner fra Natural running, og blev dermed deres testvinder for 2014. Skoen er utrolig let med 200 gram ca. til herre. Den er derfor perfekt til blandt andet konkurrence, hvor den lave vægt sikrer dig et bedre resultat. Det skal dog nævnes at den ikke har meget stødabsorbering, hvilket betyder, at den kan være hård i den daglige træning, men det kommer igen an på, hvilken type løber man er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *