Kanal Tux

TV-krig vil ramme Danmark de kommende måneder

Seerne skal fokusere på det med småt, for TV-markedet vil ændre sig markant de kommende måneder i Danmark

Vi kender det allerede fra mobilmarkedet, men nu bliver konkurrencen skærpet yderligere også på TV-markedet. Nogle af de største TV-leverandører herhjemme, kæmper nemlig hårdt for at genopfinde sig selv, og derved holde kunderne hos sig selv.

Netop derfor kommer danskerne de kommende måneder til at skulle stille skarpt på alt der indgår i deres TV-pakker, specielt det med småt. TV-leverandørerne kaster sig nemlig ud i store udmeldinger, der om ikke længe vil ændre der danske TV-marked totalt.

For udmeldinger fra den ene TV-leverandør efter den anden her hjemme, har gjort at du som forbruger skal skærpe synet. Der det nemlig ud til, at TV-leverandøerne vi gøre alt for lokke kunder i butikken, og derved kompensere for, at flere og flere vælger en meget mindre TV-pakke end tidligere, og supplere den op med film- og streamingstjenester, som fx Netflix og HBO Nordic.

Danskerne bør derfor glæde sig over, at konkurrencen her hjemme på også TV bliver hårdere og mere reel end den har været tidligere. For det kan gavne forbrugeren, hvor priserne på TV-pakkerne i fremtiden om muligt vil blive billigere.

I fremtiden, og indtil alle udmeldingerne fra de store TV-selskaber bliver en realitet, er det dog vigtigt som forbruger at læse alt det med småt. For lige nu prøver de store TV-selskaber at overleve, ved at tilbyde mindre pakker med derimod inkludere en masse forskellige tjenester, der kan gøre det meget dyrere for dig som forbruger.

For at Netflix i Danmark er blevet en meget større succes end de største selskabers egne streamingstjenester, var ikke lige hvad fx Stofa og YouSee havde forstillet sig. For derfor ikke at ende som der bare levere deres største konkurrent, propper de store TV-udbydere en masse ekstra ting i deres TV-pakke, som det også ses på mobilabonnementer.

De store TV-selskaber fortæller hele tiden med den ene hånd, af valgfrihed er vejen frem. Her har Stofa fx været ude at melde, at de efter nytår, vil kunne tilbyde valgfri kanaler. Problemet er bare, at TV-selskaberne med den anden hånd bliver ved og ved med at proppe ekstra ydelser ned i TV-pakkerne som kunderne ikke har bedt om. Forklare Boxer TVs nyudnævnte administrerende direktør Ulf Lund, der senest kom fra TDC som mediedirektør.

Det kan derfor i de kommende måneder ske mange store forandringer på TV-markedet i Danmark. Hold derfor øje med de nye tilbud af TV pakker, og de mange billigere og forhåbentligt mere overskuelige TV-pakker der kan opstå. Efter jul, kommer der med garanti til at ske store ændringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *