Kanal Tux
balkon

Udvendig solafskærmning giver nye muligheder til design af bygninger

Ved nye byggeriprojekter er god solafskærmning blevet en væsentligt vigtigere faktor. De mange nye muligheder for udendørs solafskærmning har gjort solafskærmning til en markant del af bygningers udseende. Der er desuden mange fordele ved at montere solafskærmning på bygningens yderside i forhold til den mere traditionelle indendørs solafskærmning i form af gardiner eller persienner.

Kritikken af den udvendige solafskærmning har tidligere lydt på, at den ikke klæder en bygningsfacade, men sådan er sagen slet ikke. Der findes et hav af forskellige veldesignede løsninger til udendørs solafskærmning på det danske marked, og du vil i denne artikel kunne læse lidt mere om nogle af de mange muligheder.

En unik mulighed for automatiseret solafskærmning

Der er som nævnt et stort udvalg af udvendig solafskærmning. Hvilken type solafskærmning, der er den rette for det enkelte projekt eller bygning, er en meget subjektiv vurdering. Nogle kan bedst lide de mere avancerede løsninger, mens andre går meget op i funktionalitet og effektivitet i deres valg af solafskærmning.

Et af de nyeste påfund inden for solafskærmning er glaslameller. Glaslameller hænges på ydersiden af bygninger, og de har den fordel, at de kan justeres efter behov på flere måder. Selve glasset, som står for solafskærmning, fås i 6, 8, 10 eller 12 mm hærdet klar float med et mønstret silketryk. Disse giver naturligvis en forskellig grad af solafskærmning. Glaslamellerne kan betjenes enten manuelt eller automatisk inde fra bygningen, hvorfra det muligt at indstille lamellerne i den rette vinkel alt efter hvor meget solafskærmning, der er brug for.

I forhold til bygningens udseende kan selve glasset fås i enhver kulør, så det er altid muligt at få glaslameller til at passe ind. Lameller til udendørs solafskærmning kan også fås i kobber. Kobberlameller giver bygningen et elegant udtryk, som er ved at blive mere og mere udbredt på nye bygninger i Danmark. Foruden et elegant udseende medfølger der selvfølgelig en effektiv solafskærmning.

Solscreens er en klassisk, men effektiv løsning

Hvis solafskærmningen skal være enkel og effektiv, så er solscreens et oplagt valg. Med solscreens er man sikret en særdeles effektiv solafskærmning, som kan rulles væk, når den ikke længere er nødvendig. Moderne solscreens rulles ned via en smart motor placeret i solscreenens rulle. Med en fjernbetjening kan man hurtigt og gnidningsfrit rulle ned for sine solscreens inde fra bygningen. Det er en stor fordel, at man hurtigt og simpelt kan justere på sin udvendige solafskærmning, hvis vejret ændrer sig.

En solscreen kan også hjælpe med at holde varmen ude på de allervarmeste dage. Dugen er så effektiv, at den afviser op til 80 % af solens varmestråler. På den led bliver bygningen ikke opvarmet i så stor en grad med solscreens. Den største fordel ved screens som solafskærmning findes dog i prisen, som er yderst konkurrencedygtig mod de øvrige former for udvendig solafskærmning på markedet.

Få hjælp til udvendig solafskærmning hos et firma som dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *