Kanal Tux
vindue

Vinduer og døre giver din lejlighed det fornødne liv

Selvom faste vægge og gode mursten er med til at binde din lejlighed sammen, er det vinduer og døre der er med til at skabe den magi, som der opstår hvis det hele bare fungerer. Det er blevet så essentiel del af bygninger, at det er svært at forestille sig uden. Det betyder dog også, at man tit glemmer at værdsætte det, fordi det er så normalt for en at have det. Til gengæld kan det virkelig bruges praktisk, hvis man endnu ikke har vinduer og døre nok i ens lejlighed. Det er blot vigtigt at vide hvordan.

Brug vinduer og døre til at skabe rum i din lejlighed

Hvis pladsen er trang, pengene få og børnene mange, søger man typisk at lave en løsning, der imødekommer alle udfordringer. Det er selvsagt ikke let, men i Viborg har flere familier dog fundet en fungerende model. Spørgsmålet er nemlig at se muligheder frem for udfordringer, og der kan det være gavnligt at tænke vinduer og døre ind. Store rum kan nemlig blive til flere små, men uden du mister følelsen af at være sammen. Og netop det sidste er vigtigt. Som familie er samvær noget af det essentielle, som får det hele til at hænge sammen, og hvis det blot er vinduer og døre, som adskiller resten af familien fra børneværelserne, er det jo ikke langt væk. Det åbner op for at udvide, eller begrænse sig, alt afhængig af den situation, som man gerne vil tilpasse sig til. Bor du i Viborg eller nærheden, vil du kunne gå en tur rundt i gaderne, og formentlig opleve mange af de løsninger. Det er god inspiration, og ikke mindst en sjov oplevelse, at se hvordan vinduer og døre gør underværker i andres huse, og snart også dit. Det er kun et spørgsmål om fantasi.

I Tjele har de fået rigtig mange vinduer og døre

Det kan lyde vildt, men hvis du har rigtig meget plads, kan vinduer og døre blive de elementer, som gør det hele meget mere brugbart. En gammel lagerhal blev i Tjele nemlig forvandlet til en masse nye lejligheder, og i forsøget på at skabe sammenhæng imellem dem, endte vinduer og døre med at spille en afgørende rolle. Det er nemlig elementer af byggeri, der er funktionelle, og på en helt særlig måde, der gør deres brug til en uundværlig del af hverdagen, når man først har prøvet det. Uden at man kan kigge indtil hinanden, fik vinduer og døre en plads i selve arkitekturen, der gjorde det muligt for lejlighederne at få lys ind, men samtidig muligheden for at lukke det ude, hvis det ikke var belejligt. Deslige er vinduer og døre også med til at skabe sociale bånd, fordi de åbner op for at mødes, se hinanden og udforske andre indretningsmønstre, der måske kunne passe ind i din egen lejlighed også. Tjele kan i den grad derfor betegnes som en mulighedernes by, hvad angår vinduer og døre, til stor glæde for brugerne af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *