Kanal Tux
vindue

Vinduer og døre i Viborg og i Tjele

Hvad har de i Viborg og i Tjele? De har helt sikkert mange ting, men de har i hvert fald vinduer og døre. Og det er da sådan set meget heldigt for dem. Prøv at forestil dig et hus uden vinduer og døre. Enten ville der bare være mur, og så kunne man ikke komme ind i huset – eller endnu være ud. eller også ville der bare være nogle store huller, der hvor vinduerne og dørene skulle have været. Det vil betyde, at det bliver temmelig koldt om vinteren. Desuden kan alle og enhver jo bare rende ind og ud, som de har lyst. Og det er jo ikke sikkert, at dem, der bor der, synes, at det er nogen særlig god ide. Dyr kan også bare gå frit ind, som de har lyst, så uden døre og vinduer kan man risikere at finde mange forskellige dyr og mennesker rundt omkring i sin bolig. Måske der en dag vil ligge en kat på din hovedpude og sove, måske naboens hund er stukket af og har besluttet sig til at gå ombord i den steg, som du havde liggende i køleskabet og havde glædet dit til at skulle spise til aftensmad med bagte kartofler og bønnesalat. Måske der sidder én fremmed på dit toilet, eller der er én, der er ved at spille dit nye computerspil, som du ikke en gang selv har nået at prøve. Der er ikke meget af dette, som man ønsker sig. Begge dele er således ikke særlig smarte. Så i stedet for mur eller huller i huset, så er det vist en meget god ide med de der døre og vinduer. Heldigvis er det standard, når man køber et hus, at begge dele følger med – det er ikke en bonusordning. Selvfølgelig kan både vinduer og døre fås i mange forskellige varianter og kvaliteter.

Vælg selv vinduer og døre

Der er mange muligheder, hvis du skal have en ny dør eller nogle nye vinduer. De kan for eksempel fås i mange forskellige farver. Så her er det med at overveje, hvad man godt kan lide og hvad, der står til resten af huset. Begge dele kan også fås i forskelligt materiale.

Skal døren være med eller uden vindue, skal det være en glat dør eller skal der være noget mønster og så videre og så videre. Skal det bare være et stort vindue eller flere små, hvordan skal de kunne åbne, og skal der være en udluftningsrevne i siden, som man kan åbne for, så man ikke altid behøver at åbne hele vinduet. Der er forfærdelig mange ting, der skal vælges, når man sådan skal have nyt. Men det er bestemt ikke en dårlig ting, for når der er så mange muligheder, så kan man nok også godt få det, som man gerne vil have det, og så det passer bedst muligt til huset. Og det er da dejligt at vide.

Hurra for vinduer og døre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *